miércoles, 23 de mayo de 2018

VIATGE PEL COS HUMÀ: funció de RELACIÓ

La FUNCIÓ DE RELACIÓ ens permet captar el que ocorre al nostre voltant i resaccionar davant d'aquesta informació.

Per a poder portar-la aterme intervenen aquestos òrgans, apararells i sistemes:


  • ÒRGANS DELS SENTITS com els ulls o les orelles que reben informació de l'exterior.
  • APARELL LOCOMOTOR que executa les respostes que ordena el sistema nerviós i ens permet moure'ns.

martes, 15 de mayo de 2018

VIATGE PEL COS HUMÀ: funció de NUTRICIÓ

De segur que mai us havíeu imaginat que el nostre cos és com una màquina perfecta composta de diferents "engranatges" que funcionen coordinadament per a poder desenvolupar activitats de la vida diària que ens semblen fàcils però que requereixen d'una gran precisió.

Així doncs, les persones som éssers vius i, per a poder "funcionar", desenvolupem les funcions vitals de nutrició, relació i reproducció i per això necessitem òrgans i aparells que treballem de manera coordinada.

Perquè puguem portar a terme la funció de nutrició, és necessari que intervinguen diversos aparells:

    Resultat d'imatges de cos humà didactalia
  • Aparell digestiu que transforma els aliments en substàncies més senzilles que l'organisme pot aprofitar.







    Resultat d'imatges de aparell CIRCULATORI
  • Aparell circulatori que porta sang amb oxigen i substàncies nutritives a tot l'organisme i recull rebutjos i diòxid de carboni.






domingo, 22 de abril de 2018

"MMPA"

Aquest ha sigut un projecte sobre la matèria i els materials que hem desenvolupat a la classe de cinquè B i el resultat són aquests videos tan originals. Els voleu vorer?






lunes, 16 de abril de 2018

L'EDAT MITJANA

Vols saber com vivien les persones en l'època dels castells i dels cavallers? Si vols aprendre moltes coses sobre l'Edat Mitjana, visualitza aquests dos vídeos, un més llarg i altre més curt, i presta molta atenció.

 




lunes, 9 de abril de 2018

LECTURA EFICAÇ

Comencem el tercer trimestre i hem d'entrenar-nos a llegir més ràpid i a comprendre millor el que llegim per això us proposem uns jocs que de segur us ajuden a fer una lectura més eficaç.
Ànims!
clica per jugar

clica per jugar i escull el nivell de lectura per millorar


QUÈ SABEM D'EUROPA?

Segur que alguna vegada has escoltat parlar de Romania, Alemanya o Bèlgica però, on es situen sobre el mapa?
Si vols saber això i moltes coses més, punxa sobre els enllaços i... a jugar amb els mapes!





viernes, 16 de marzo de 2018

ESCOLTA ACTIVA

Descobrir la importància de saber escoltar i de fer-ho no només amb l'oïda sinó amb tot el cos, ha sigut un treball ben difícil que ens ha costat molt d'entrendre per això aquesta sessió l'haurem de seguir treballant en altra ocasió.

De moment hem aprés que és important escoltar sense interrompre, mostrar empatia amb l'altre i acceptar les seues opinions encara que no les compartim, respectar l'espai vital de l'altre eliminant barreres físiques entre nosaltres i fer saber que estem escoltant.

miércoles, 14 de marzo de 2018

TERTÚLIES PEDAGÒGIQUES: sessió 2

Hui, a les tertúlies pedagògiques que celebrem a la nostra escola, pares, mares i mestres hem dialogat sobre com aprendre a educar sense crits, amenaces ni càstics.
Per si us interessa el llibre...


martes, 13 de marzo de 2018

APRENEM SOBRE ESPANYA

A continuació podeu estudiar alguns aspectes relacionats amb Espanya. Punxa l'enllaç pertinent i podràs usar mapes interactius i jugar amb ells. Esperem que passeu una bona estona!!
El relleu d'Espanya

Els rius d'Espanya

Saps situar els elements geogràfics que et demanen? Has d’assenyalar al mapa on es troba cada element. Amplia o redueix el mapa amb el zoom i ajusta la seva mida a la pantalla del teu dispositiu. També pots clicar sobre el mapa i arrossegar per centrar-lo.


viernes, 2 de marzo de 2018

ESTILS COMUNICATIUS

Seguint amb el projecte d'intel·ligència emocional, hui hem treballat el concepte d'assertivitat i ho hem fet mitjançant l'anàlisi dels estils comunicatius. Ací us deixem un document per si voleu recordar-ho.

miércoles, 28 de febrero de 2018

ESPAIS QUE EDUQUEN

Com ja sabeu, el passat 25 de febrer es va presentar el projecte d'innovació del centre que, sota el nom "Espais que eduquen", pretén escoltar les propostes dels nostres xiquets i xiquetes i transformar els espais de la nostra escola en llocs més sostenibles, més arrelats amb el medi, més acollidors, més innovadors... més educatius.

A partir d'aquest moment es crearan unes comissions de treball a les quals podeu anar apuntant-vos i així participar del disseny dels mateixos.

Animeu-vos a participar! 
Està en les nostres mans fer realitat els somnis dels vostres fills i filles!


miércoles, 21 de febrero de 2018

EMPATIA

Sempre ens agrada rebre visites a la classe i hui ha vingut Yolanda, l'orientadora escolar del centre, a parlar-nos d'empatia i de la importància d'estar bé amb nosaltres mateixos per poder resoldre conflictes de manera adequada. 

Ho hem passat molt bé perquè hem fet amb ella una sessió de mindfulnes que no és res més que una tècnica d'atenció plena que podem practicar cada vegada que estem nerviosos o nervioses. També ens ha portat un flascó amb purpurines que, si el movem enèrgicament, es rebolica tota l'aigua i no ens deixa veure clar. Ella ens ha explicat que, quan estem enfadats o enfadades estem com el flascó, no podem veure la solució amb facilitat per això cal calmar-nos i pensar abans d'actuar.

Ha sigut molt divertit. 
Gràcies, Yolanda per vindre!



martes, 13 de febrero de 2018

TERTÚLIES PEDAGÒGIQUES: sessió 1

Hui hem encetat un projecte nou que naix de la iniciativa de la comissió pedagògica del Consell Escolar del centre,  les Tertúlies Pedagògiques entre mares, pares i mestres. Aquestes, que es celebraran mensualment, seran un punt de trobada per dialogar sobretemes que ens peocupen i sobre  els quals establirem un debat pedagògic basat en la lectura de documents o visionats de documentals o curts que ens faran reflexionar sobre temes que ens ajudaran a educar millor als nostres xiquetes i xiquetes i ens ajudaran a apropar pensaments.

En aquesta primera trobada hem parlat sobre els deures, hem vist què diu el noste Reglament de Règim Intern, hem llegit alguns documents a favor i en contra dels mateixos i hem vist alguns vídeos abans de debatre sobre el tema. Ha sigut molt aclaridor i pensem que hem arribat a bones conclusions.


lunes, 12 de febrero de 2018

DESCOBRIM LES NOSTRES EMOCIONS

Aquest trimestre hem encetat un projecte per treballar la intel·ligència emocional i aprendre a descobrir les emocions en nosaltres mateixos i en altres i així aprendre a relacionar-nos millor amb la resta de les persones. 


Malgrat que ja fa dies que parlem sobre les emocions, hem vist Del Revés una pel·lícula que ens va agradar molt a tots i a totes i hem aprés a distingir-les en nosaltres i en els companys i les companyes, hui ha vingut Roser, la mare de Marc Fekadu i ens hem divertit amb ella parlant d'elles i dels sentiments positius i negatius que ens generen.


Primer hem escollit una pedra en la qual hem escrit una paraula de la qual ens volem desprendre perquè ens pesa i, després d'abocar-les dins d'un poal, ens hem sentit més alliberats. Després, hem decorat una altra pedra de les que hem portat i al mig hem escrit una paraula bonica (podia ser una emoció, un sentiment o un desig) i amb elles, hem anat dibuixant al mig del cercle una figura que després hem analitzat. Finalment, hem tornat a escollir una pedra diferent a la nostra i hem anat explicant perquè l'hem triada i hem tornat a construir una altra figura que hem deixat exposada al corredor per compartir-la amb la resta de companys i companyes.

Ha sigut una experiència molt enriquidora.
Gràcies Roser, per compartir amb nosaltres el teu temps!












miércoles, 7 de febrero de 2018

Assemblea Famílies 2n Trimestre

Per si voleu saber de què vam parlar a l'assemblea de famílies del segon trimestre celebrada el 5 de febrer us deixem el document que tractàrem. 

lunes, 8 de enero de 2018